Min vän järvväktaren fyller år igen

En av mina äldsta vänner Maria fyller år mycket snart här. Något som jag skamligt nog nästan höll på att glömma bort ett tag. Visserligen är detta inte så konstigt och i viss mån ursäktligt enligt min uppfattning. Det råkar nämligen vara så att vi inte umgås särskilt ofta längre. Inte för att vi valt det aktivt och inte längre tycker om varandra. Nej, det råkar faktiskt vara så att Maria tog sitt pick och pack och flyttade till sjukt nordliga utposten Överkalix för några år sedan. Lite excentriskt att en person i sina bästa år helt plötsligt flyttar till en kylig avfolkningsort norr om polcirkeln bara så där. Fast det finns förstås en förklaring. Hon fick jobb på Naturvårdsverket för några år sedan och hennes främsta uppgift för tillfället är att inventera och kartlägga beståndet av det coola och tydligen rätt brutala mårddjuret järv som tydligen påverkats kraftigt i någon riktning (minns inte om det var positiv eller negativt) på senare år. Hur som helst finns inte ens en sportslig chans att jag hinner åka upp dit just nu och besöka min gamla vän då det är hysteriskt långt till Överkalix vi snackar om en tågresa på 18 timmar eller däromkring. Men jag måste så klart hitta på något för att visa att jag itne glömt. Kanske kan jag börja enkelt, skicka blommor av något slag och sedan bjuda ner henne hit så vi har tid att umgås och cactha up on the gamla good times. Någon vecka tycker man att järvarna kan klara sig själva.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>